Posiadacie Kochane ekspres ciśnieniowy lub lubicie świeżo mieloną kawę? A może macie w swoim otoczeniu osoby, którym dobra jakościowo, przepyszna w smaku kawa ziarnista mogłaby sprawić przyjemność? Pracujecie w firmie, która poszukuje dostawcy kawy? Jeśli odpowiedź na któreś z tych pytań brzmi tak... mam dla Was dzisiaj propozycję przepysznych, aromatycznych kaw ziarnistych :)
Rodzima, rzemieślnicza palarnia kawy Coffee Style oferuje świeżo paloną kawę ze szlachetnych ziaren najwyższej jakości. Prażona mistrzowską metodą Slow Roasted. Najlepsza kawa ziarnista marki Premium - Luciano Cafe wspaniale nadaje się do zaparzania w ekspresie ciśnieniowym i nie tylko... młynek, woda, kawa, odrobina cukru trzcinowego / miodu i otrzymujemy wspaniały, aromatyczny i pobudzający napar. Daleko mi do etatowego kawocholika, jednak doceniam smak kaw Luciano Cafe. :)
Miałam okazję wypróbować trzy kawy... trzy smaki... trzy niezwykle aromatyczne napary :) Za kilogram kawy Coffee Style należy zapłacić od 45 do 69 zł netto :) Jednak... przy zamawianiu do punktów gastronomicznych, firm więcej niż 5 kg w miesiącu: możliwe jest negocjowanie ceny. Warto wiedzieć, że z jednego kilograma kawy ziarnistej uzyskuje się średnio 125 filiżanek kawy.
Verona Style, czyli 100% Arabica, pochodząca między innymi z Etiopii, Kostaryki i Gwatemali to jedna z najdroższych kaw Coffe Style (69 zł netto/kg). Nuty i aromaty, które można w niej wyczuć to między innymi: migdały, czerwone jabłko, cytrusy, cukier trzcinowy, jagody, limonka, jaśmin. To aromatyczna i mocna kawa, która szybko stawia na nogi :)
Sanremo Style, czyli 80% Arabica + 20% Robusta, to kawa delikatniejsza. Można wyczuć w niej nuty: jagód i cytrusów, ciemnej czekolady, cukru trzcinowego, śliwki i owocową kwasowość. To wyrazisty smak dla najbardziej wymagających podniebień.
Modena Style, czyli 60% Arabica + 40% Robusta, to najdelikatniejsza z kaw prezentowanych dzisiaj przeze mnie, a także najtańsza. Smakiem jednak dorównuje poprzednim dwóm :) Jagodowa kwasowość, borówki, jaśmin, cukier trzcinowy, posmak winny, orzechy włoskie... to prawdziwe szaleństwo dla kubków smakowych :) To idealna kawa dla wielbicieli espresso oraz Latte i Cappuccino.
Baristką z prawdziwego zdarzenia to ja nie jestem, ale prawdziwie subiektywnie swoje wrażenia z picia tych kaw opisałam ... jak u Was się sprawdzą? O gustach się nie dyskutuje, można jedynie je przedstawiać ... zrobiłam to jak najrzetelniej potrafię :-)) Smacznego:-)
Najlepszą kawę piłam ostatnio w Wietnamie! Mocną, gęstą z lekkiem aromatem czekolady , ale nie aromatyzowaną! Pomimo swej mocy nie ma w niej śladu goryczy ani kwaskowości, który często towarzyszy mocno palonym kawom. Pozdrawiam znad filiżanki kawy ;))
OdpowiedzUsuńOd wielu lat piję kawę rozpuszczalną i mimo wielu prób powrotu do mielonej kawy ziarnistej, nie mogę się przestawić. Za to mój Mąż pija tylko kawę z ciśnieniowego ekspresu. Gdy skończą się zapasy, być może zamówię tę, którą dziś polecasz:)
OdpowiedzUsuńkawa to dla mnie obowiązkowy punkt każdego dnia, rano piję zawsze pół litra . jestem smakoszem :)
OdpowiedzUsuńpiję tylko świeżo zmieloną kawę- taka jest zdecydowanie najlepsza:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kawę, szczególnie czarną, zrobioną ze świeżo zmielonego ziarna ;)
OdpowiedzUsuńNajbardziej smakują mi kawy we Włoszech. To prawdziwe bogactwo smaków.
OdpowiedzUsuńUwielbiam świeżo zmieloną kawę a piję tylko espresso.
Pozdrawiam:)
Nie pijam kawy w ogóle.
OdpowiedzUsuńKawa? Nie dziękuję, zdecydowanie wolę herbatę. Miło mi, że do mnie zaglądasz :-)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię zapach świeżo mielonej kawy. Pijemy kawę z ekspresu również chociaż nie codziennie. Myślę, że się skuszę na tę kawę. Polecałaś herbatki, zamówiłam i nie zawiodłam się. Zamawiam je dla siebie i innych. Myślę, że tym razem może być podobnie. Pozdrawiam:):):)
OdpowiedzUsuńTaka ziarnista na pewno aromatyczna,świeżo zmielona ;) Musi być pyszna
OdpowiedzUsuńUwielbiam taką kawę, mam ekspres z młynkiem to już w ogole mogę się cieszyć aromatem świeżej zmielonej kawy.
OdpowiedzUsuńUwielbiam świeżo mieloną dobrą kawę :)
OdpowiedzUsuńCzęsto chodzę do Etnocafe w Warszawie. Uwielbiam ich ziarna :) Pozdrawiam kawoszy
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń